Mika Lintilä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

”Suomi on pullollaan upeita kohteita”

Ministeri toivoo helpotusta koronasta kärsineelle matkailualalle.

Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) mukaan mökille voi lähteä turvallisin mielin epidemiatilanteen kohentumisen myötä.

Hän kehottaa Suomenmaan blogissaan lisäämään muutakin matkailua kotimaassa.

– Selvää on kuitenkin se, että ulkomaisia turisteja ei Suomessa samalla tavalla tänä kesänä nähdä. Suomalaiset itse eivät myöskään pääse samalla tavalla matkustamaan ulkomaille, vaikka joitakin kohteita onkin saatavilla, Mika Lintilä kirjoittaa.

– Ainoa mahdollisuus ei kuitenkaan ole jäädä kotiin: Suomi on täynnä valtavan hienoja lomakohteita, joita suomalaisten kannattaakin tänä kesänä hyödyntää erityisen suurella innolla.

Hallitus tukee Suoma ry:n käynnissä olevaa 100 syytä matkailla Suomessa –kampanjaa, jonka tavoitteena on helpottaa matkailualan ahdinkoa. Matkailun kehittämiseen on ohjattu lisäksi neljä miljoonaa euroa.

– Kotimaanmatkailu piristää niin matkailijaa kuin koko Suomen taloutta. Kun koronasta toivutaan ja näkymiä tulevaisuuteen rakennetaan, kotimaisen työn ja yrittämisen tulisi olla niin kuluttajan kuin hallituksenkin prioriteettilistalla kärkipäässä, Lintilä sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt