Verkkouutiset

Suomi mukana juutalaisvihaa torjuvassa kampanjassa

Suomi osallistuu usean muun eurooppalaisen maan tavoin perjantaina Solidarity Sabbath -kampanjaan, joka torjuu juutalaisvihaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomi osallistuu usean muun eurooppalaisen maan tavoin perjantaina Solidarity Sabbath -kampanjaan, kerrotaan ulkoministeriöstä. Kampanjan järjestelyistä vastaa yhdysvaltalainen Tom Lantos -ihmisoikeussäätiö.

Kampanjan tarkoituksena on ministeriön mukaan tuoda esiin tarve toimia juutalaisvihaa vastaan, sillä vihateot ja -puhe ovat viime vuosina lisääntyneet molemmin puolin Atlanttia.

Osallistuvat maat ilmaisevat perjantaina eri tavoin sitoutumisensa juutalaisvastaisuuden torjuntaan. Esimerkiksi Yhdysvaltain presidentti Barack Obama pitää asiaa koskevan puheen synagogassa Washingtonissa. Suomi puolestaan tiedottaa toimistaan juutalaisvihaa vastaan.

Suomi on sitoutunut juutalaisvihan torjuntaan osana syrjinnän ja rasismin vastaista toimintaansa uskonnon ja mielipiteenvapauden toteutumiseksi.

Ministeriön mukaan on entistä tärkeämpää pyrkiä vihatoimintaan yllyttävän puheen torjuntaan verkossa ja myös laajemmin. Viime vuonna hyväksytyssä valtioneuvoston ihmisoikeusselonteossa sitouduttiin nollatoleranssiin suhteessa kaikkeen vihapuheeseen.

Vuonna 2010 koulujen yläasteen opetussuunnitelmia muutettiin niin, että juutalaisvainojen käsittelyä lisättiin osana eettistä ja ihmisoikeuskasvatusta. Vainojen uhrien muistopäivänä 27. tammikuuta järjestään Suomessakin useita holokaustin muistoon liittyviä tilaisuuksia. Tänä vuonna päätapahtuman puhujana toimi tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)