Suomi ja Iran energia-alan yhteistyöhön

Suomi ja Iran allekirjoittivat keskiviikkona energia-alan yhteisymmärryspöytäkirjan presidentti Sauli Niinistön virallisen Iranin vierailun yhteydessä.

Asiakirjan allekirjoitti elinkeinoministeri Olli Rehnin (kesk.) valtuuttamana ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok.).

Asiakirjan tavoitteena on kehittää Suomen ja Iranin välistä energia-alan teknistä ja taloudellista yhteistyötä sekä edistää suomalaisten yritysten pääsyä Iranin avautuville markkinoille.

Asiakirjassa keskitytään yhteistyön kehittämiseen uusiutuvan energian ja energiatehokkuutta parantavan teknologian aloilla.

Iran pyrkii parantamaan energiatehokkuutta muun muassa uusimalla vanhentunutta infrastruktuuria, tehostamalla energialaitosten toimintaa ja parantamalla sähkönjakeluverkostoa.

Lisäksi Iran on sitoutunut lisäämään uusiutuvaa energiaa, ja se etsii ratkaisuja jätteiden ympäristöystävällisempään käsittelyyn ja hyödyntämiseen energianlähteenä. Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan Suomella on tarjota ratkaisuja muun muassa näihin kehityshaasteisiin.

– Maidemme välisen kaupan ja investointien edistämisen sekä rahoitusmahdollisuuksien kartoittamisen lisäksi yhteistyömuotoja ovat muun muassa asiantuntijavierailut. Työryhmissä tapahtuva käytännön työskentely auttaa yritysten ja viranomaisten verkottumisessa ja yhteisten hankkeiden kehittämisessä, ministeriö sanoo tiedotteessaan.

Lue myös: Presidentti Niinistö Iranissa: Terrorismin torjumiseksi tarvitaan kansainvälistä yhteistyötä

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt