Verkkouutiset

Suomi ja Irak tiivistävät yhteistyötään irakilaisten palautuksissa

Suomi ja Irak ovat jatkaneet keskusteluja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden tai turvapaikkahakemuksensa peruuttaneiden irakilaisten paluusta Irakiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sisäministeriön mukaan keskusteluja on käyty myönteisessä hengessä ja molemmat maat haluavat edistää erityisesti vapaaehtoista paluuta sekä tiivistää maiden viranomaisten välistä yhteistyötä.

Suomella on neuvotteluissa kaksi päätavoitetta. Ensinnäkin Suomi haluaa, että Irakiin vapaaehtoisesti palaavien lähtö sujuu hallinnollisesti mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti. Toiseksi Irakiin pitää voida jatkossa palauttaa Suomesta poistettavia henkilöitä myös silloin, kun henkilö itse ei halua palata.

Molemmat tavoitteet olivat esillä, kun pääosin Irakin maahanmuuttoministeriön virkamiehistä koostunut delegaatio vieraili Suomessa viime viikolla.

Delegaatio tapasi sisäministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön, Maahanmuuttoviraston sekä poliisin edustajia. Neuvottelut palautuksista jatkuvat. Suomalaisdelegaatio matkustaa todennäköisesti Irakiin myöhemmin tänä keväänä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)