Kauppakeskus Tripla. LEHTIKUVA / HANNA MATIKAINEN

Kansanedustajan mukaan Suomi ei voi mennä kokonaan kiinni

Kokoomuksen Janne Sankelon mielestä rajoituksia on käytettävä alueellisesti.

Kokoomuksen kansanedustaja Janne Sankelo vaatii hallitukselta nykyistä jämäkämpää otetta koronan torjuntaan.

– Tartuntamäärät ovat kasvussa, mutta edelleenkään ei annettu selkeää ohjetta esimerkiksi kasvomaskien käytöstä. Ovatko kansalaiset tasa-arvoisessa asemassa maskien saamisen kanssa ja onko sellaisten säännölliseen käyttöön ylipäätänsä varaa? Eikö maskisuositus pitäisi saada säädetyksi mahdollisimman pian, vielä kiihtyvien tartuntojen vaiheessa, Sankelo kirjoittaa Ilkka-Pohjalaisessa.

Kokoomusedustaja muistuttaa, että korona näyttää leviävän eri alueilla eriaikaisesti. Sankelon mukaan hallituksen on huolehdittava siitä, että jäljitys toimii ja rajoitustoimenpiteitä käytetään tarvittaessa alueellisesti.

– Nyt on hallituksesta kiinni, käytetäänkö tätä työkalua. Tähän asti ainoa alueellinen toimenpide on ollut jämerin mahdollinen, eli Uudenmaan eristäminen. Alueelliset toimenpiteet voivat kuitenkin olla lievempiäkin. Nyt tarvitaan osaamista ja tasapainoilua yhteiskunnan, talouden ja epidemian hallinnan kanssa. Suomi ei voi mennä kokonaan kiinni.

Pääosa viimeaikaisista tartunnoista on tullut kasvaneen ulkomaanmatkailun myötä.

– Hallituksen onkin tarkasteltava matkustussuosituksia jatkuvasti, mutta toisaalta ei kansalaistenkaan kannata hetken mielijohteesta riskialueille tai niiden läheisyyteen matkustaa, Sankelo kirjoittaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt