Suomesta tullut turvapaikanhakija raiskasi yöjunassa – uhri tunsi sääliä

28-vuotias irakilaismies sai vankeustuomion ja karkotuksen Ruotsista.

Amerikkalainen Gatestone Institute kirjoittaa Suomessa vähälle huomiolle jääneestä tapauksesta. 28-vuotias irakilaismies oli ollut Suomessa hakemassa turvapaikkaa, mutta täkäläiset olosuhteet eivät miellyttäneet ja hän palasi Ruotsiin marraskuun alussa.

Mies ja kaksi muuta turvapaikanhakijaa matkustivat yöjunassa Uumajasta etelään perjantain ja lauantain välisenä yönä. Sattumalta samassa vaunuosastossa matkasi ruotsalaisnainen.

Nainen osti miehille voileipiä ja he joivat yhdessä vodkaa. Miehet olivat käyneet käsiksi naiseen, joka oli estellyt miehiä ja käynyt nukkumaan. Jossain vaiheessa yötä nainen heräsi vaunuosastossa siihen, että häntä raiskataan.

Nainen pakeni ja etsi junan konduktöörin. Tämä joutui hämmästymään, sillä nainen ei heti ollutkaan halukas poliisin kutsumiseen paikalle. Poliisikertomuksen mukaan hän ”ei halunnut laittaa turvapaikanhakijaa vaikeaan tilanteeseen. Hän tunsi myötätuntoa… ja pelkäsi että mies karkotetaan Irakiin”.

Ruotsin SVT uutisoi tapauksesta tuoreeltaan tässä ilman tietoa Suomi-yhteydestä.

Mies sai Sundsvallin käräjäoikeudelta vuoden vankeustuomion, noin 10 000 euron sakot ja karkotuspäätöksen. Hänen kerrotaan saavan palata Ruotsiin viiden vuoden päästä.

Kommentit