X
SULJE MAINOS
Harva suomalainen työssäkäyvä on köyhyysrajan alapuolella.. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Suomessa on maailman neljänneksi vähiten työssäkäyviä köyhiä

Työssäkäyvien köyhien osuus on suurin Kiinassa.

Suomessa kärsitään tilastojen perusteella vähän työssäkäyvien köyhyydestä. OECD määrittelee työssäkäyviksi köyhiksi ihmiset, jotka elävät kotitalouksissa, joissa on ainakin yksi työikäinen työssäkäyvä henkilö ja jonka tulot ovat silti alle köyhyysrajan eli alle 50 prosenttia kansallisesta mediaanitulosta.

Suomessa tällaisessa tilanteessa on noin 4 prosenttia väestöstä. Luku on vertailun neljänneksi alin. Eroa kolmeen Suomen edellä olevaan valtioon on varsin vähän. Suomea vähemmän työssäkäyviä köyhiä on suhteessa vain Tshekissä, Saksassa ja Irlannissa. Niissäkin osuudet ovat kuitenkin 3,5-3,9 prosenttia.

Kaikkein eniten työssäkäyviä köyhiä on Kiinassa. Siellä heidän osuutensa väestöstä on peräti 25,6 prosenttia.

OECD on julkaissut twitterissä maatilastojaan ensi viikon sosiaalipolitiikkaa käsittelevän foorumin alla. Toisessa hiljattaisessa julkaisussa käsitellään sosiaalimenoja. Tässä vertailussa Suomi on kärjessä. Vuoden 2016 lukujen perusteella Suomen sosiaalimenot ovat vertailun toiseksi suurimmat. Niiden osuus bruttokansantuotteesta on 30,8 prosenttia. Edellä on vain ranska 31,5 prosentilla. Esimerkiksi Ruotsissa sosiaalimenot ovat 27,1 prosenttia ja Saksassa 25,3 prosenttia bkt:sta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt