Aktiivinen työllisyyspolitiikka vaikuttaa siihen, kuka työllistyy. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Suomenmaa: Työllisyystoimille kritiikkiä keskustan valtuutetuilta

Osa pitää pääministeri Sanna Marinin avauksia yrityksiä kohtaan kestämättöminä.

Keskustan puoluevaltuutettujen enemmistö pitää hallituksen työllisyystoimia riittämättöminä, selviää Suomenmaan kyselystä.

Lähes puolet (45 prosenttia) vastanneista pitää niitä melko riittämättöminä, ja 11 prosentin mielestä ne ovat täysin riittämättömiä.

Vastaajista 38 prosenttia kokee työllisyystoimien olleen kuitenkin melko tai täysin riittäviä.

Perusteluissa todetaan koronan sotkeneen suunnitelmat työllisyyden kohentamisen osalta. Siksi ”täysin muuttuneen tilanteen myötä tavoitteita pitää asettaa realistisemmalle tasolle”.

Perusteluissa myös kritisoidaan sitä, että pääministeri Sanna Marinin (sd.) avaukset yrittäjiä ja yrityksiä kohtaan ovat ”täysin kestämättömiä”.

– Hallituksessa pitäisi olla ymmärrys yrityksien merkityksestä.

Hallituksen tavoitteena on 80 000 työllisen lisäys vuosikymmenen loppuun mennessä. Syksyn budjettiriihessä hallitus päätti toimista, joilla tavoitellaan 31 000–36 000 uutta työllistä.

Hallitus antoi syksyllä työmarkkinajärjestöjen tehtäväksi löytää tavat, joilla voidaan lisätä yli 55-vuotiaiden työllisyyttä vähintään 10 000 henkilöllä. Hallitus on kertonut linjaavansa itse tarvittavat toimet joulukuussa, jos järjestöt eivät pääse tavoitteeseen marraskuun loppuun mennessä.

Kyselyyn vastasi 64 keskustan 135-jäsenisen puoluevaltuuston jäsentä. Vastauksia annettiin 16.–24. marraskuuta. Keskustan puoluevaltuusto kokoontuu lauantaina ja sunnuntaina etäyhteyksin. Fyysinen kokouspaikka on Vantaalla.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt