Suomenmaa: Keskustan hallituskumppanit ovat lähdössä vaaralliselle tielle

Erityisesti perussuomalaisten kiivailua autoveron puolesta on vaikea ymmärtää, kirjoittaa keskustan pää-äänenkannattaja Suomenmaa.

Hallituskumppaneiden reaktiota liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) liikenneverkkoselvitykseen voi Suomenmaan pääkirjoituksen mukaan luonnehtia yhdellä sanalla raukkamaiseksi.

Hallituksen työlle ei voi lehden mielestä ennustaa jatkossa menestystä, jos tavaksi otetaan naapuripuolueen ministereiden valmistelemien hankkeiden julkinen tyrmäys ennen yhteistä päätöksentekoa. Keskustan hallituskumppanit ovatkin lehden mukaan lähdössä vaaralliselle tielle.

Erityisesti perussuomalaisten kiivailua autoveron puolesta on lehden mielestä vaikea ymmärtää, pitihän puolue autoveron alennusta lähes suurimpana saavutuksenaan hallitusneuvotteluissa.

Suomenmaa muistuttaa, että selvityksen tekemisestä ja sen käsittelyn aikataulusta oli yhdessä sovittu.

– Tästä huolimatta perussuomalaiset ja kokoomus kiirehtivät tyrmäämään selvityksen Bernerin ”sooloiluna”. Raportin esitykset eivät voi olla yllätys kenellekään, joka on vaivautunut lukemaan selvityshankkeen asettamispäätöksen, pääkirjoituksessa todetaan.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt