Suomen Yrittäjien johtoon pyrkivät Antti Rantalainen, Nina Rasola ja Petri Salminen. (Kuva: Markus Sommers)

Suomen Yrittäjien johto vaihtuu

Suomen Yrittäjien liittokokous valitsee lauantaina järjestölle uuden puheenjohtajan.

Niin ikään Yrittäjille valitaan varapuheenjohtajat sekä valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja.

Suomen Yrittäjien nykyisellä puheenjohtajalla Jyrki Mäkysellä tulevat täyteen maksimikaudet eli kolme kaksivuotiskautta.

Puheenjohtajan paikkaa tavoittelevat kaikki kolme nykyistä varapuheenjohtajaa: Antti Rantalainen, 60, Uudeltamaalta, Nina Rasola, 48, Etelä-Savosta ja Petri Salminen, 39, Keski-Suomesta.

Varapuheenjohtajavaaliin ovat tähän mennessä ilmoittautuneet Kiskon laki -lakitoimiston Jyrki Hakkarainen Varsinais-Suomesta, työelämävalmennuksia ja -koulutuksia tarjoavan Länsivalmennus Oy:n Jukka Hurrila Satakunnasta ja Idanne-vaateyritystä sekä yritystoimintaa metalliteollisuuden ja pääomasijoituksen parissa harjoittava Anne Niemi Etelä-Pohjanmaalta.

Suomen Yrittäjien hallinto muuttuu tästä liitokokouksesta lähtien. Entinen noin 40-henkinen hallitus supistuu runsaaseen kymmeneen. Supistuva hallitus korvaa nykyisen työvaliokunnan. Uutena aloittaa valtuusto, jonka on tarkoitus kokoontua kaksi kertaa vuodessa.

Uuden valtuuston johtoon on käytettävissä järjestön puheenjohtajuuden nyt jättävä Jyrki Mäkynen. Muita ehdokkaita ei ole ilmoittautunut.

Sen sijaan valtuuston varapuheenjohtajan paikasta käydään kisa. Ehdolla ovat Cleanmarin-siivousyrityksen Mari Laaksonen Helsingistä, konseptointia, tapahtumatuotantoa ja markkinointia tarjoavan Koolle-yrityksen Stina Siikonen Varsinais-Suomesta ja MP-Kuljetuksen Janne Vuorinen Pirkanmaalta.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt