Suomen Yrittäjien mukaan hallitusohjelmaan saatiin monia yrittäjille tärkeitä kirjauksia. LEHTIKUVA / MESUT TURAN

Yrittäjät vakuuttaa: Maksuaikoihin puututaan

Suomen Yrittäjien mukaan pienten yritysten maksuaikoihin tulee muutos.

Kahden yrityksen välisen kaupan maksuaikoihin tulee muutos, Suomen Yrittäjien työmarkkinajohtaja Janne Makkula vakuuttaa Kalevan mielipidekirjoituksessaan. Hän vastaa kokoomuksen kansanedustaja Janne Heikkiselle.

Makkulan mukaan isompien yritysten yksipuoliset ilmoitukset laskujen maksuaikojen pidentämisestä asettavat pienet yritykset tilanteeseen, jossa pieni yritys toimii isomman kumppaninsa pankkina.

Janne Heikkisen mielestä pienyrittäjien ääni ei kuitenkaan kuulunut säätytalolla.

– Minun ei käy kateeksi näinä päivinä suomalaista pienyrittäjää. Heidän äänensä ei ole liiemmin kuulunut viime viikkoina säätytalolla. Sen sijaan tulevan hallituksen ohjelmaa ovat olleet kunniavieraina kirjoittamassa kansainvälisten suuryritysten ja etujärjestöjen palkkaamat lobbaustoimistot, Janne Heikkinen kirjoitti keskiviikkona Kalevassa julkaistussa kolumnissaan, josta Verkkouutiset uutisoi tässä jutussa.

–  Tällainen “pelaaminen” pienten yritysten maksuvalmiuden kustannuksella voi muodostaa jopa konkurssiriskin tai vähintään pullonkaulan kasvulle, hän sanoi.

Suomen Yrittäjien mukaan ”asiaan on kiinnitetty uudessa hallitusohjelmassa huomiota”.

– Olemme pitkään ajaneet muutosta perintäkuluja, maksuaikoja ja maksukyvyttömyyttä koskevaan sääntelyyn. Tämä viesti vietiin myös säätytalolle ja lopputulos on onnistunut. Seuraavaksi on saatava niiden linjaama lainsäädännön valmistelu liikkeelle.

– Maksukyvyttömyysjärjestelmän toimivuus arvioidaan ja yrittäjille kehitetään entistä parempia mahdollisuuksia uuteen alkuun epäonnistumisen jälkeen, ja näin edistetään riskinottokykyä, Makkula luettelee.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt