Suomen Uutiset: Sebastian Tynkkynen palaa perussuomalaisiin

Perussuomalaisten puoluehallitus päätti ottaa Sebastian Tynkkysen takaisin puolueeseen.

Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen palaa perussuomalaisten jäseneksi. Puoluehallitus päätti asiasta torstain kokouksessaan, kertoo Suomen Uutiset.

– Kokouksen kuluessa heräsi keskustelua siitä, että kyllä nyt olisi korkea aika mennä yhdessä eteenpäin. Keskusteluyhteyshän meillä on koko ajan säilynyt hyvänä. Kokouksen aikana syntyi kompromissi, joka oli kaikkien hyväksyttävissä, Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoi.

Tynkkynen erotettiin puolueesta viime lokakuussa.

– Tynkkystä pyydettiin täyttämään jäsenhakemus, sillä puolueen sääntöjen mukaan jäsenyys saadaan voimaan ainoastaan tällä tavalla. Puoluehallitus otti Tynkkysen hakemuksen vastaan ja hyväksyi sen yksimielisesti. Asia on nyt loppuun käsitelty, Soini totesi.

Sebastian Tynkkynen luopui samassa yhteydessä perussuomalaisten varapuheenjohtajuudesta.

– Meillä oli rakentava ja huolellinen keskustelu. Päätin luopua varapuheenjohtajuudesta ja toivon, että tämän päätöksen myötä tilanne rauhoittuu, Tynkkynen kertoo.

Tynkkysen asema perussuomalaisten nuorten puheenjohtajana säilyy ennallaan, ja hän osallistuu jatkossakin nuorten edustajana puoluehallituksen kokouksiin.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt