Venäjän rynnäkkökoneita Kertsinsalmen sillan yllä. KERCH INFO / AFP / - LEHTIKUVA

Suomen kerrotaan estäneen FSB:n upseerin lisäämisen EU:n pakotelistalle

Amerikkalaismedian mukaan Suomi esti pakotteet korkeaa venäläisupseeria vastaan.

Useiden nimettömänä pysyttelevien diplomaattilähteiden mukaan Suomi esti Venäjän FSB:n alaisen rajavalvonnan apulaispäällikön, amiraali Gennadi Medvedevin lisäämisen EU:n pakotelistalle. Asiasta uutisoi amerikkalainen Radio Free Europe.

Yhdysvallat, EU ja Kanada asettivat perjantaina uusia pakotteita venäläisille viranomaisille ja yrityksille Ukrainan sodan takia. EU pani pakotelistalle kahdeksan venäläistä, joiden katsotaan liittyneen Kertsinsalmen tapahtumiin. Venäjän rajavartioalukset hyökkäsivät marraskuun lopussa kolmen Ukrainan laivaston aluksen kimppuun. Alukset takavarikoitiin ja miehistöt pidätettiin. Ukrainalaisalukset olivat kulkemassa Mustaltamereltä Kertsinsalmin läpi Asovanmerelle.

Gennadi Medvedevin oli uutisen mukaan alun perin määrä olla pakotelistalla, mutta Suomi vastusti päätöstä. Suomen EU-edustusto on kieltäytynyt kommentoimasta asiaa. Edustuston mukaan yksittäisen jäsenvaltion kantaa, edes omaa, ei voida kommentoida.

Radio Free Europen mukaan Medvedev on ”ollut mukana Suomen ja Venäjän rajayhteistyössä” ja osallistunut viime vuonna rannikkovartiostojen arktiseen foorumiin Suomessa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt