Verkkouutiset

Suomen Apteekkiyhtiöt oikeuteen harhaanjohtavasta markkinoinnista

Kuluttaja-asiamies on haastanut Suomen Apteekkiyhtiöt markkinaoikeuteen harhaanjohtavasta markkinoinnista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kuluttaja-asiamiehen mukaan Oy Suomen Apteekkiyhtiöt Ab on markkinoinut ja myynyt kuluttajille puhelimitse vitamiini- ja lisäravinnetuotteita käyttäen Suomen Apteekki -markkinointinimeä ja logoa, joka muistuttaa Suomen Apteekkariliiton vihreä risti -jäsenapteekkitunnusta.

– Kuluttajat ovat luulleet, että puhelinmarkkinointia harjoittaa yritys, jolla on apteekkilupa, vaikka näin ei todellisuudessa ole ollut, kuluttaja-asiamies toteaa.

Kuluttaja-asiamies katsoo Suomen Apteekkiyhtiöiden käyttävän apteekki -sanaa kuluttajia harhaanjohtavalla tavalla kuluttajansuojalain vastaisesti.

Kuluttaja-asiamies on vaatinut vuonna 2016, että Suomen Apteekkiyhtiöt lopettaa harhaanjohtavan markkinoinnin. Koska yritys ei ole muuttanut toimintaansa, kuluttaja-asiamies on vienyt asian markkinaoikeuden ratkaistavaksi.

Kuluttaja-asiamies vaatii, että markkinaoikeus kieltää Oy Suomen Apteekkiyhtiöt Ab:tä vastaisessa kuluttajiin kohdistuvassa markkinoinnissaan johtamasta kuluttajia harhaan käyttämällä yrityksestään apteekki-sanan sisältävää markkinointinimeä tai antamalla markkinoinnissaan muutoin vaikutelmaa, että sen toiminnassa olisi kyse apteekkiluvan saaneen yrityksen toiminnasta ja menettelemästä siten kuluttajia kohtaan sopimattomasti.

Kuluttaja-asiamies vaatii kieltoa tehostettavaksi 100 000 euron uhkasakolla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)