Start up -yritys FIMAtecin julkisti maailman suurinmman 3D-tulostimen Imatran tuontantolaitoksella vuonna 2017. LEHTIKUVA / LAURI HEINO

Suomen 3D-tulostukselle raju kasvutavoite

Ekosysteemi FAMEn tuore johtaja ajaa alan kehittämistä entistä laajemmasta näkökulmasta.

Yritysten ja tutkimuslaitosten omistama digiajan innovaatioalusta DIMECC Oy kertoo, että 3D-tulostuksen ekosysteemi FAME tavoittelee Suomelle kaksinkertaista kasvuvauhtia alan kansainväliseen markkinakasvuun verrattuna koko 2020-luvun ajan.

FAME eli Finnish Additive Manufacturing Ecosystem perustettiin syyskuussa. Sen johtajana aloittaa tänään maanantaina diplomi-insinööri Johannes Karjalainen., joka siirtyy tehtäväänsä Etteplanin AM Specialistin tehtävästä.

– On suuri kunnia päästä johtamaan ekosysteemiä, jossa on mukana Suomen 3D-tulostuksen kärki. Lähden innolla ajamaan 3D-tulostuksen kehittämistä entistä laajemmasta näkökulmasta, Karjalainen toteaa tiedotteessa.

FAMEn perustajajäseniä ovat 3D-tulostuksen laitevalmistajat, materiaalitoimittajat, suunnittelu- ja tulostusosaajat sekä koneenrakentajat. Ekosysteemiä rahoittavat jäsenyritykset sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

FAMEn varapuheenjohtaja Sakari Pasanen Patrialta kertoo, että Karjalaisen kokemus, nuoruus ja avoimet ajatusmallit ovat tehtävässä vahvuus.

– Kun hän syntyi, pikavalmistusta alettiin selvitellä ja tutkia. Nyt asiaa on tutkittu koko hänen ikänsä ja mietitty, tuleeko tästä mitään vai ei. Näemme toteutuneessa teknologiakehityksessä ja tulevassa digivihreässä teollisuudessa Internetin kasvun kaltaisen rajattoman kehityskaaren. Suomen pitää tämä momentum nyt käyttää 3D-tulostuksen teollistamiseen ja Johannes on oikea henkilö sen tekemään, Pasanen painottaa tiedotteessa.

Ekosysteemissä yritykset yhdistävät DIMECCin mukaan voimansa ja luovat 3D-tulostukselle infrastruktuurin, johon kuka tahansa tällä teknologialla liiketoimintaansa kehittävä ja laajentava toimija voi kiinnittyä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt