BBC teki kuuden minuutin uutisen Suomen "ilmaisesta rahasta".

Suomen kokeilulle naureskellaan: Eikö joku pitäisi ilmaisesta rahasta?

Perustulokokeilun alustavia tuloksia on esitelty ja kommentoitu maailmalla.

Perustulokokeilu on jostain syystä ollut parin viime vuoden aikana ehkä eniten maailmalla Suomesta uutisoitu asia. Siitä on myös monesti uutisoitu virheellisesti niin, ettei kyse edes olisi rajatusta kokeilusta, vaan käyttöönotosta.

Kokeilun ensimmäisten tulosten valmistuttua on myös niitä nyt uutisoitu maailmalla.

Alla näkyvällä ylimmällä videolla BBC kertoo kahden vuoden ajan seuraamistaan Tarjasta ja Tuomaksesta, jotka olivat mukana kokeilussa.

Fortunen ironisen otsikon mukaan Suomen perustulokokeilu tavallaan toimii, mutta ei työllistäen.

Huffington Postin juttu kokeilussa olleesta Tuomas Murajasta löytyy tästä.

Amerikkalaisessa konservatiivisessa Hot Air -blogissa todetaan, että vaikka kokeilu ei muuttanut merkittävästi osanottajien työllisyyttä tai ansaitsemista, se sai ihmiset tuntemaan olonsa paremmaksi.

– Tämä on raivostuttavaa. Olen kirjoittanut perustulon (UBI, Universal Basic Income) kokeiluista aiemmin ja minua vaivaa, että tutkijat pitävät tätä merkittävänä tutkimisen aiheena. Oliko todella vakavasti otettava mahdollisuus, että ilmainen raha saisi ihmiset tuntemaan olonsa huonommaksi, blogissa kysytään.

– Miksi emme voi vain hyväksyä että ilmainen raha tekee ihmisistä iloisia? Mutta ei, sitä aina kohdellaan ikään kuin tärkeänä ja odottamattomana tuloksena näistä kokeiluista.

The Mercuryn video Suomen perustulokokeen tuloksista löytyy tästä linkistä.

Alla on myös yleinen perustulovideo neljän vaikuttajan eli Elon Muskin, Ben Shapiron, Sam Harrisin ja Jordan Petersonin näkemyksistä. Musk ja Peterson sanovat asian ongelmaksi sitä, että työ antaa ihmisille tarkoitusta, jota raha valtiolta ei korvaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt