X
SULJE MAINOS
Pääministeri Sanna Marin (vas.) ja työministeri Tuula Haatainen hallituksen tiedotustilaisuudessa. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Suomeen on todettu poikkeusolot

Ravintolat suljetaan vakavamman koronatilanteen vuoksi.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus on todennut Suomeen poikkeusolot yhdessä tasavallan presidentti Sauli Niinistön kanssa.

Pääministeri Marinin mukaan poikkeusolot todetaan samoin perustein kuin vuosi sitten maaliskuussa 2020.

– Tautitilanne on vakava ja pahenee. Siksi hallitus katsoo tarpeelliseksi, että vähennämme kontakteja käytettävissä olevin keinoin, Sanna Marin sanoi maanantaina tiedotustilaisuudessa.

Samalla hallitus on antanut tänään eduskunnalle esityksen, jonka mukaan ravintolat suljetaan kolmeksi viikoksi. Lain on tarkoitus olla voimassa 28. maaliskuuta asti. Työministeri Tuula Haatainen (sd.) täsmentää, että ulosmyynti ravintoloista on sallittu myös sulun aikana. Ravintoloiden sulku ei koske niitä ravintoloita, jotka eivät ole kaikille avoinna, kuten vanhainkotien ruokaloita.

Pääministeri korostaa jokaisen vastuuta siitä, millaiseksi koronatilanne etenee kevään ja kesän aikana.

– Vältetään paikkoja ja tilanteita, joissa kontakteja voi syntyä. Pidetään etäisyyttä ja pidetään maskeja.

Marinin mukaan tässä vaiheessa ei ole välitöntä tarvetta valmiuslain perusoikeuksia rajoittavien toimivaltuuksien käyttöönotolle. Niiden käyttöönotto ei kuitenkaan ole poissuljettua mikäli tarve sitä vaatii.

– Sitä tullaan arvioimaan seuraavan kerran keskiviikkona, Marin sanoi.

Hän korostaa, ettei perusoikeuksia rajoittavia toimia voida ottaa käyttöön ellei se ole aivan välttämätöntä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt