X
SULJE MAINOS
Huono ajokeli saattaa yllättää autoilijat. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

Suomea lähestyy karmean vaakaräntäkelin myräkkä

Ajokeliä merkittävästi vaikeuttavia lumisateita on luvassa lähes koko maahan.

Suomessa puhaltaa kylmä, pohjoinen ilmavirtaus ja päivälämpötilat laskevat selvästi. Tiistain vastaisesta yöstä on ennustettu pakkasyötä koko maahan.

Keskiviikkona Suomeen leviää laaja matalapainealue, joka tuo runsaat sateet. Jo tiistain ja keskiviikon välisenä yönä maan länsiosaan leviävät sateet alkavat lumena kaikkialla paitsi eteläisimmässä Suomessa.

Tulee varautua siihen, että ajokeli on jo erittäin huono heti keskiviikkoaamusta alkaen. Etelässä sateet tulevat vetenä, keskiosassa alkavat lumena ja muuttuvat rännäksi ja vedeksi. Sadekertymä on koko maassa 15-35 millimetriä. Lapissa tulee yksinomaan lunta, jota voi kertyä peräti 30 senttiä. Tienpinnat ovat liukkaita kylmänä alkaneen sateen jäljiltä.

Forecan mukaan ”lähestyvä myräkkä tuo karmean vaakaräntäkelin lähes etelään asti”.

Sateet tulevat yhdessä kovan tuulen kanssa. On mahdollista, että keskiviikon vastaisena yönä etelätuuli voimistuu merialueilla jopa myrskyksi.

Sateet tulevat yhdessä voimakkaan tuulen kanssa. On mahdollista, että etelätuuli voimistuu keskiviikon vastaisena yönä kaikilla merialueilla myrskyksi. Myräkän aikana saattavat lämpötilat Etelä-Suomessa nousta yli 10 asteen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt