Suomalaispuolue Venäjällä äärioikeiston konferenssissa

Itsenäisyyspuolue IPU:n edustaja oli puhujana kansainvälisessä äärioikeistofoorumissa.

Pietarissa oli sunnuntaina ”Kansainvälinen Venäläinen konservatiivifoorumi”. Konferenssiin oli määrä osallistua muun muassa Kreikan Kultaisen aamunkoiton, Saksan kansallisdemokraattisen puolueen ja Ruotsidemokraattien edustajia.

Twitterissä levinneen kuvan mukaan konferenssin kello 12.10 alkaneessa istunnossa yksi puhujista oli Davidson Yukka, jonka puolueeksi kerrottiin National Independence Party (Finland). Hänen osallistumisestaan kerrottiin myös tässä Novaja Gazetan jutussa.

Jukka Davidsson on IPU:n kansanedustajaehdokas Pirkanmaalla. Kyseisen konferenssi-istunnon ensimmäinen puhuja oli Bulgarian Attak-puolueen puheenjohtaja. Suomesta oli paikalla myös Johan Bäckman.

Konferenssipaikan ulkopuolella osoitettiin mieltä natseja ja fasisteja vastaan. Yabloko-puolue yritti estää tilaisuuden ja sanoi eräiden osanottajien avoimesti kutsuvan itseään Hitlerin seuraajiksi.

i24newsin mukaan konferenssin tarkoitus oli löytää tukea EU-maiden puolueista Moskovan toimille Ukrainassa.

Itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja Antti Pesosen mukaan puolue ei ole saanut kutsua foorumiin eikä lähettänyt sinne edustajaansa, puolueella ei ole mitään tekemistä tai yhteistyötä äärioikeiston kanssa ja puolueen ehdokas on ollut kyseisessä tilaisuudessa mukana. Pesosen mukaan on epäselvää ”onko hän tiennyt millaiseen tapahtumaan on osallistunut ja onko uutisointi tilaisuuden luonteesta ollut paikkansapitävää”.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt