Verkkouutiset

Suomalaiset tuntevat omistajuuden tunnetta maanpuolustusta kohtaan

Professori Teemu Tallbergin mielestä suomalaisten suhtautuminen asevoimiin ja maanpuolustukseen on kansainvälisesti poikkeuksellista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maanpuolustuskorkeakoulun sotilassosiologian professori Teemu Tallberg arvioi Ruotuväki-lehdessä, että suomalaisten suhde maanpuolustukseen on erilainen kuin lähes missään muussa valtiossa.

Tallbergin mukaan suomalaiset tuntevat varusmiespalveluksen johdosta omistajuuden tunnetta maanpuolustusta kohtaan. Juuri tuo tunne on hänen mielestään yhteydessä toimivaan demokratiaan.

Tallberg sanoo, että koko suomalaiselle asevelvollisuusjärjestelmälle on hankala löytää verrokkeja, mikä toisaalta tarkoittaa, että moniin tärkeisiin kysymyksiin on löydettävä vastaukset itse.

– En pidä sanasta kansanarmeija, mutta siihen liittyy ajatus vastuusta. Kansalaiset joutuvat miettimään, miten nämä hommat hoidetaan, ja kuka ne hoitaa. Onko moraalisempaa, että kansalaiset puolustavat maata vai että vain ammattilaiset?, Tallberg pohtii Ruotuväelle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)