Suomalaiset eivät ole kovin kiinnostuneita kesälainoista. LEHTIKUVA / EIJA KONTIO

Kesää ei haluta rahoittaa lainalla

Suomalaiset arvostavat lainanotossa eri asioita kuin ruotsalaiset ja norjalaiset.

Joka viides ruotsalainen ja norjalainen suunnitteli ottavansa lainaa kesäksi, paljastuu ohjelmisto- ja palveluyhtiö Tieto Oyj:n tekemästä lainabarometrista. Suomalaisista vain 14 prosenttia ottaa tai aikoi ottaa lainaa kesäksi.

Tiedon finanssipalveluiden varajohtajan Pedram Tadayonin mukaan Ruotsissa ja Norjassa pikalainojen perinne on vanhempi kuin Suomessa.

– Suomessa prosessi on myös muita manuaalisempi, mikä saattaa myös vaikuttaa vähäiseen kiinnostukseen, Tadayon toteaa tiedotteessa.

Tutkimukseen vastanneille tärkeimpiä tekijöitä lainanotossa olivat korkotaso, luottamus pankkia kohtaan sekä asiakaspalvelu.

Vaikka suurin osa vastanneista piti korkotasoa merkittävänä tekijänä lainanotossa, aikoi joka toinen ottaa lainansa nykyiseltä pankiltaan.

Suomalaiset erosivat naapureistaan siten, että he arvostivat muita enemmän myös lainansaannin nopeutta ja joustavuutta lainan takaisinmaksussa.

Lainaa suunnittelevat aikoivat käyttää rahansa autoon tai moottoripyörään, matkustamiseen ja kodin remontoimiseen.

Lainabarometri toteutettiin Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa kesäkuun alussa. Barometriin vastasi yhteensä 3 075 henkilöä. Tutkimus toteutettiin ensimmäistä kertaa Ruotsin lisäksi myös Suomessa ja Norjassa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt