Verkkouutiset

Suomalainen peliteollisuus ja koko tietotekniikka vahvassa kasvussa

Suomalainen peliteollisuus veti koko tietotekniikka-alan vahvaan kasvuun viime vuonna, ja kasvun uskotaan jatkuvan alkuvuonna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tietotekniikka-alan yritysten liikevaihto kasvoi viime vuonna noin 20 prosenttia 10 miljardiin euroon, käy ilmi Teknologiateollisuuden tuoreesta katsauksesta.

Kasvun takana oli katsauksen mukaan erityisesti peliteollisuus.

Tietotekniikka-alaan lasketaan kuuluviksi tietotekniikkapalvelut ja ohjelmistot.

Alan yritykset saivat uusia tilauksia loka-joulukuussa kaksi prosenttia vuodentakaista vähemmän, mutta yhdeksän prosenttia enemmän kuin heinä-syyskuussa.

Tilauskannan arvo oli joulukuun lopussa 13 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin ja kolme prosenttia suurempi kuin syyskuun lopussa.

Tilauskehityksen perusteella Teknologiateollisuuden katsauksessa ennustetaan alan yritysten liikevaihdon kasvavan alkuvuonna vuodentakaista suuremmaksi.

Tietotekniikka-alan yritykset työllistävät viime vuonna keskimäärin 53 000 henkilöä. Henkilöstö Suomessa väheni kolme prosenttia eli 1 500 henkeä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)