K-kaupat toivat kesäkuun alussa myyntiin kansalaismaskit, jotka K-ryhmä on kehittänyt yhdessä Ahlstrom-Munksjön ja Filterpakin kanssa. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Suojainmateriaalien valmistaja uskoo vahvaan kysyntään

Ahlstrom-Munksjö laajensi keväällä kasvosuojaimien kankaiden tuotantoa.

Kuitupohjaisia materiaaleja valmistavan Ahlstrom-Munksjön toimitusjohtaja Hans Sohlström kertoo tulostiedotteessa olevansa iloinen, että yhtiön liiketoimintaa pystyttiin edistämään koronapandemian aikana.

– Suodatinmateriaalien syvällisen asiantuntemuksemme, joustavan organisaatiomme ja yhteisen tuotantojärjestelmämme ansiosta pystyimme laajentamaan kasvosuojaimien kankaiden tuotantoa linjoille, joilla tavallisesti valmistetaan muita kuitupohjaisia materiaaleja, Sohlström kertoo tulostiedotteessa.

Uusia lisäarvoratkaisuja on myös vaihdettava suodatinmateriaali ulkoiluvaatebrändin kasvosuojaimiin.

Yhtiön kysyntä pysyi Sohlströmin mukaan vahvana terveydenhuollon ja bioteknologian loppukäyttöjen segmenteissä ja suhteellisen vakaana kulutustavaroiden segmentissä.

Kysynnän myös odotetaan jatkuvan hyvänä terveydenhuollon ja bioteknologian loppukäyttöjen segmenteissä.

Sen sijaan talonrakennuksen, kalusteiden, kuljetuksen ja teollisuuden loppukäytöissä oli huhti-kesäkuussa laskua. Talonrakennuksen ja teollisuuden tuotteiden kysynnän arvioidaan jatkuvan heikkona, mutta kalustuksen ja kuljetukseen liittyvien tuotteiden kysynnän odotetaan elpyvän.

– Kaiken kaikkiaan toimituksemme vähenivät 10 prosenttia poikkeuksellisessa markkinaympäristössä, Sohlström kertoo tulostiedotteessa.

Liikevaihto laski huhti-kesäkuussa vuodentakaisesta 16,6 prosenttia 621,5 miljoonaan euroon ja liiketulos 35 miljoonasta 25,8 miljoonaan euroon.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt