Avioparin perhe ei suostunut häiden siirtämiseen. LEHTIKUVA / AFP Xavier Galiana

Sulhanen tartutti häissä 100 vierastaan, kuoli

Laittomista häistä tuli viruslinko Intiassa.

Sulhasen uskotaan tartuttaneen Intiassa Biharissa pidetyissä häissään yli sata häävierastaan, CBS News kertoo.

Mies menehtyi vain kaksi päivää häiden jälkeen. Häihin oli kutsuttu yli 350 vierasta.

Mies oli matkustanut toukokuun puolivälissä Intian pääkaupungista New Delhistä kotikyläänsä Paliganjiin, joka sijaitsee Intian itäosassa Biharissa. Pian matkan jälkeen mies alkoi saada koronavirukseen viittaavia oireita, kuten kuumetta ja ripulia.

Sulhasen oireet jatkuivat hääpäivään 15. kesäkuuta asti, mutta hänen sukulaisensa kieltäytyivät siirtämästä häitä.

– Vaikka hän oli huonovointinen 14. kesäkuuta ja halusi häät siirrettäväksi, sekä sulhasen että morsiamen perheen päät olivat sitä vastaan. He vetosivat perumisen vastustamisessa häiden suuriin kustannuksiin, sulhasen tuttu kertoo Indian Express -lehdelle.

Sulhanen sai hääpäivänä lääkkeitä kuumeen taltuttamiseksi ja häät järjestettiin suunnitellusti. Kaksi päivää myöhemmin miehen kunto heikkeni niin rajusti, että hänen perheensä joutui kiidättämään hänet sairaalaan. Mies kuoli kuitenkin jo matkalla.

Perhe tuhkasi sulhasen nopeasti ennen kuin hänet tutkittiin mahdollisen koronaviruksen kannalta kuolinsyyn selvittämiseksi. Lopulta yksi häävieraista vinkkasi viranomaisille tapahtuneesta.

Intiassa on tällä hetkellä sallittua pitää vain 50 hengen häätilaisuksia. Avioparin 350 hengen häät olivat näin ollen vastoin lakia.

Paliganjin kylän asukkaista yli sadalla todettiin häiden jälkeen tartunta. Heistä 15 oli miehen lähisukulaisia. Morsiamella ei tartuntaa ei todettu.

Intiassa on tällä hetkellä 600 000 vahvistettua koronavirustartuntaa. 17 000 ihmistä on menehtynyt tautiin.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt