Susi Kuhmossa. Arkistokuva. LEHTIKUVA / ANNI REENPÄÄ

Sudet hyökkäsivät – ”nyt se taas alkaa”

Kansanedustajan mukaan susia pitäisi metsästää joka vuosi, jotta niiden arkuus säilyisi.

Kokoomuksen kansanedustaja Markku Eestilän mukaan metsästys ja erityisesti koirilla metsästäminen kuuluu vahvasti suomalaiseen kulttuuriperimään.

Hän nostaa esiin tuoreen tapauksen, jossa kolme sutta hyökkäsi nurmeslaisen metsästäjän omistaman suomenajokoiran kimppuun. Sudet eivät välittäneet varoituslaukauksesta, joten metsästäjä joutui ampumaan yhden suden haulikollaan. Poliisin on lain mukaan tehtävä asiasta rikosilmoitus ja suoritettava esitutkinta, sillä susi on rauhoitettu.

– Nyt se taas alkaa. Nurmeksessa sudet koiran kimpussa ja Sukevalla susilauma tappoi sonnin. Nurmeksen tapauksessa sudet eivät välittäneet ilmaan ammutusta varoituslaukauksesta. Uskon sen, sillä sudet ovat menettäneet ihmisarkuutensa ja tulleet röyhkeimmiksi. Yksi syy on tähän on se, että susia ruokitaan ja kuvataan, jolloin ne tottuvat ihmisen hajuun ja menettävät arkuutensa, Markku Eestilä kirjoittaa Facebookissa.

Kansanedustaja painottaa, että Suomessa on omaisuudensuoja, minkä lisäksi perustuslaissa puhutaan kulttuurin harjoittamisen oikeudesta.

– Nyt sitä ei monin paikoin voi harrastaa, koska arkuutensa menettäneet sudet ovat kimpussa. Miksi suomalaista kulttuuria ja perustuslain oikeuksia ei arvosteta? Minun mielestä perustuslaista johdettu oikeus harjoittaa koirien kanssa metsästämistä on vahvempi kuin mikään direktiivi, johon virkamiehet ja ministerit usein viittaavat, Eestilä sanoo.

Hänen mukaansa susia pitäisi metsästää joka vuosi, jotta niiden arkuus säilyy. Myös haaskaruokintaa ja kuvaustoimintaa tulisi samalla rajoittaa.

– Susia riittää Venäjällä rajan takana. Olen monta kertaa itse nähnyt susilauman jäljet lumessa, kun ovat Venäjältä tulleet Suomen puolelle. Allekirjoittakaa hyvät ihmiset susien kannanhoidolliseen metsästykseen tähtäävä kansalaisaloite! Tuette samalla suomalaista kulttuuria ja oikeutta ylläpitää sitä, Markku Eestilä sanoo.

Nyt se taas alkaa. Nurmeksessa sudet koiran kimpussa ja Sukevalla susilauma tappoi sonnin. Nurmeksen tapauksessa sudet…

Posted by Markku Eestilä on Tuesday, September 8, 2020

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt