Sudanin presidentti Omar al-Bashir kuvattuna vain kuukausi ennen syrjäyttämistään 14. maaliskuuta 2019. LEHTIKUVA / AFP Ashraf Shazly

Sudanin presidentin salainen käteiskätkö löytyi

Sotilasvallankaappauksessa syrjäytetyllä Sudanin Omar al-Bashirilla oli suuret käteiskätköt.

Sudanin turvallisuuspalvelut löysivät syrjäytetyn Sudanin presidentin Omar al-Bashirin kotoa suuret rahakätköt, joiden yhteisarvo on noin 116 miljoonaa euroa. Matkalaukkukätköissä oli 351 000 Yhdysvaltain dollaria, 6 miljoonaa euroa ja viisi miljardia Sudanin puntaa, kertoo BBC.

Entinen presidentti on siirrettiin kotiarestista Kobarin korkean turvaluokituksen vankilaan. Armeija päätti Omar al-Bashirin 30 vuotta kestäneen valtakauden kaappaamalla vallan 11. huhtikuuta. Haagin kansainvälinen rikostuomioistuin on etsintäkuuluttanut al-Bashirin Darfurissa tehdyistä rikoksista ihmisyyttä vasteen, mutta maata nyt hallitsevan kenraalimajuri Shamshaddin Shanton johtama Sudanin sotilasneuvosto ei aio luovuttaa al-Bashiria, vaan aikoo syyttää tätä kotimaassaan.

Rahakätkön löytymisen jälkeen Sudan yleinen syyttäjänvirasto ilmoitti aloittavansa ex-presidenttiin kohdistuvan rahanpesututkinnan. Lisäksi se kertoi eilen lauantaina perustavansa korruptionvastaisen tutkintakomitean..

Sudanilainen Radio Dabanga on julkaissut kuvan sotilaista täyttämässä 50 kilon viljasäkkejä al-Bashirilta takavarikoidulla käteisellä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt