Verkkouutiset

Stubb: Sopimuspaketti jäämässä ”paljon vajaaksi” – kiristyykö verotus?

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin mukaan on vielä aikaista arvioida, kiristyykö verotus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) myöntää, että yhteiskuntasopimus on jäämässä kauas hallituksen julkisen talouden sopeuttamistavoitteesta. Tarkempia laskelmia kuitenkin odotellaan.

– Yhteiskuntasopimuspaketti jää paljon vajaaksi siitä laajemmasta julkisen talouden sopeuttamistavoitteesta, jonka hallitus on ohjelmassaan esittänyt, Stubb kommentoi asia toimittajille eduskunnassa.

Hallitus on linjannut, ettei kokonaisveroaste saa nousta. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on väläyttänyt, että kokonaisuus ei riitä sovittujen veronalennusten toiteuttamiseen. Stubbin mukaan yhteiskuntasopimuspaketin vaikutuksesta kokonaisverotukseen on vielä liian aikaista sanoa.

– Tässä vaiheessa on liian aikaista arvioida, kiristyykö verotus tämän hallituskauden aikana, mutta tällä hallituksella on yksiselitteinen tavoite ja se on, että kenenkään verotus ei tämän hallituskauden aikana kiristy, Stubb kuitenkin painottaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)