Verkkouutiset

Stubb: Nämä aatteet korvasivat oikeiston ja vasemmiston

"Olen huolestunut siitä, ettei työvoima liiku."
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) sanoo, että globalisaatio on muuttanut teollistuneen maailman poliittisia jakolinjoja. Vasemmiston ja oikeiston sijaan nykymaailman jakautuu globaalisti ajatteleviin ja paikallisesti ajatteleviin.

– Nykyään ”globalistit” näkevät yhdentyvän maailman mahdollisuutena, kun taas ”lokalistit” pyrkivät suojaamaan itsensä kansainvälistymiseltä kääntymällä sisäänpäin, Stubb sanoi tiistaina Kööpenhaminssa.

Hänen mukaansa työvoima ei siirry Euroopassa riittävän paljon rajojen yli. Siitä syntyy ”epäsymmetria”, joka hidastaa talouskasvua.

– Olen huolestunut siitä, ettei työvoima liiku. Rajat ylittävä työvoiman osuus Euroopassa on 0,29 prosenttia, kun se Yhdysvalloissa on 2,40 prosenttia.

Stubb sanoo, että ikääntyvät teollisuusmaat, Suomi siinä joukossa, tarvitsevat työvoimaa. Sitä saadaan maahanmuuttajista. Hänen mielestään hyökkäykset maahanmuuttoa vastaan ovat vailla perusteita.

– OECD:n viimeisimmän tutkimuksen mukaan suurin osa maahanmuuttajista maksaa oleskelumaahansa enemmän veroja ja sosiaaliturvamaksuja kuin vastaanottaa vastaavia etuuksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)