X
SULJE MAINOS

Stubb ei aseta puoluekynnyskysymyksiä

Puheenjohtaja Alexander Stubb sai kokoomuksen uudelta eduskuntaryhmältä tuen jatkaa hallitusneuvotteluja työllisyyden ja talouden sopeuttamiseksi.

Puheenjohtaja Alexander Stubb haluaa antaa täyden työrauhan hallitustunnustelijalle keskustan Juha Sipilälle, jotta eväät mahdollisen luottamuksen ja yhteisen ohjelman syntymiselle löytyisivät.

Kokoomuksen uusi eduskuntaryhmä antoi torstain järjestäytymiskokoukseen puolueen puheenjohtajalle mandaatin hallitusneuvotteluihin, jonka pitää perustua kokoomuksen ohjelmallisiin tavoitteisiin eli työllisyyteen ja talouden sopeuttamiseen.

– Ja me myös sitoutamme ryhmän tähän työskentelyyn, me toimimme tässä joukkueena, Stubb sanoi eduskuntaryhmän kokouksen jälkeen.

Kipukohdat ovat luottamus ja ohjelma.

– Mikä on se porukka, jolla saadaan Suomi uudestaan nousuun.

– Kokoomus ei aseta puoluekynnyskysymyksiä, Stubb viittasi SDP:n ilmoitukseen, ettei hallituskumppaniksi enää kelpaa kokoomus. Ratkaisevaa on ohjelman sisältö ja luottamuksesta syntyvä kiinnipitävä liima.

Verratkaa Itämereen

Torstaina Srubbin päivä jatkui matkalla Brysseliin Eurooppa-neuvoston kokoukseen, jossa asialistalla on erityisesti Välimerellä vallitseva epätoivoinen venepakolaistilanne.

Stubb kehotti vertaamaan tilannetta siihen, että meille läheisellä Itämerellä hukkuisi 30 000 ihmistä tai putoaisi 70 lentokonetta. Odottaisimme varmasti kansainvälisen yhteisön apua.

Lue myös:

Satonen jatkaa kokoomuksen ryhmyrinä – Wallinheimosta kolmas varapuheenjohtaja

Tulossa puoli miljoonaa pakolaista – ”tämä on eurooppalainen hätätila”

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt