Verkkouutiset

STTK valmis jatkamaan keskusteluja yhteiskuntasopimuksesta

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK on valmis jatkamaan keskustan puheenjohtaja, hallitustunnustelija Juha Sipilän esittämiä keskusteluja yhteiskuntasopimuksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

STTK:n työvaliokunta käsitteli maanantaina yhteiskuntasopimukseen liittyviä tavoitteita. Valiokunta totesi, että keskusteluja sopimuksen aikaansaamiseksi voidaan edelleen jatkaa.

Toimihenkilökeskusjärjestön mukaan yhteiskuntasopimus ei voi syntyä, jos se merkitsee ainoastaan palkansaajien työsuhteen ehtojen ja oikeudellisen aseman heikentämistä.

– Haluamme tasapainoisen kokonaisuuden, jossa esimerkiksi muutosturvaa parannetaan ja tuotannollisissa sekä taloudellisissa irtisanomistilanteissa työnantajien vastuuta tiukennetaan, sanoo STTK:n puheenjohtaja Antti Palola.

Yhteiskuntasopimuksen tavoitteena pitäisi järjestön mukaan olla muun muassa kasvun ja investointien lisääminen, työllisyysasteen nostaminen sekä suomalaisen kilpailukyvyn ja osaamisen vahvistaminen.

– Yhteiskuntasopimus toteutuessaan katsoo yhtä aikaa lähelle ja kauas. Osa esityksistä voidaan toteuttaa nopeasti ja osa vaatii pidempää jatkovalmistelua. Osa esityksistä ulottuu jopa edessä olevan hallituskauden yli. On tärkeää, että palkansaajien asemaa ei heikennetä lyhytnäköisten säästöjen aikaansaamiseksi, Palola toteaa tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)