Stockmann varautuu sulkemaan kaikki tavaratalonsa Suomessa. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Stockmann varautuu sulkemaan tavaratalot ja aloittaa yt:t

Toimenpiteet ovat seurausta hallituksen esittämistä liikkumisrajoituksista.

Stockmann käynnistää yhteistoimintaneuvottelut koronatilanteesta johtuvien tiukentuneiden rajoitusten sekä niistä liiketoiminnalle aiheutuvien haitallisten vaikutusten vuoksi.

Yt-neuvottelut koskevat kaikkien Stockmannin Suomen-toimintojen henkilöstöä.

Tavoitteena on varautua sopeuttamaan henkilöstön määrä tilanteeseen, jossa asiakkaat eivät voisi tiukentuvien koronarajoitusten takia asioida tavarataloissa, sekä tilanteesta johtuvaan liikevaihdon välittömään vähenemiseen. Stockmannin verkkokaupan toiminta jatkuu normaalisti.

Yhteistoimintaneuvottelut käynnistyvät viikolla 13, ja niissä neuvotellaan mahdollisista lomautuksista enintään 90 päivän ajaksi tilanteessa, jossa tavarataloja joudutaan mahdollisesti sulkemaan. Neuvottelujen piirissä on noin 1 200 henkilöä kaikissa tavarataloissa sekä tukitoiminnoissa Suomessa.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus antoi eduskunnalle eilen lakiesityksen liikkumisvapauden ja lähikontaktien väliaikaisesta rajoittamisesta.

Tiedotustilaisuudessa lain valmistelusta vastannut alivaltiosihteeri Timo Lankinen määritteli, että koristetarvikkeita ei ole välttämätöntä mennä hankkimaan, mutta jos on tehnyt matkan hankkiakseen elintarvikkeen ja samalla ottaa mukaan koriste-esineen, niin se on täysin mahdollista. Esimerkiksi Stockmannin eri kerroksiin ei kuitenkaan ole Lankisen mukaan sallittua lähteä hakemaan tavaroita.

Stockmannin toimitusjohtaja pöyristyi

Stockmannin toimitusjohtaja Jari Latvanen kertoi eilen Kauppalehdelle kuunnelleensa pöyristyneenä hallituksen tiedotustilaisuutta uusista liikkumisrajoituksista.

Latvanen ihmetteli alivaltiosihteerin Stockmann-kommenttia kilpailuoikeuden ja yhdenvertaisuuden näkökulmasta. Hänen mielestään kyse on kilpailun rajoittamisesta ja vääristämisestä.

– Jos menen automarkettiin, saan ostaa polkupyörän automarketista, mutta en saa tulla ostamaan sitä Stockmannilta, Latvanen hämmästeli Kauppalehdelle.

Latvanen kertoi, että Stockmann yrittää selvittää, mitä kilpailulainsäädäntö sanoo tilanteesta.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt