Tämän STM:n ja THL:n esitysmateriaalin perusteella valtioneuvosto aikoo pitää koronasta keskikesällä lomaa.

STM:n erikoinen tilannekatsaus: Koronarajoitusten purkua ei seurata keskikesällä

Ministeriön ja THL:n infon perusteella hallitus ei tarkastelisi tilannetta heinäkuussa.

Sosiaali- ja terveysministeriö ja terveyden ja hyvinvoinnin laitos pitivät torstaina tiedotusvälineille jokaviikkoisen tilannekatsauksen koronavirustilanteesta.

Tämän viikon tilannekatsauksen oheismateriaaleissa on erikoisuutena sivu 23 otsikolla ”Rajoitusten purkamisen seuranta”. Siinä todetaan näin:

Tilannetta tarkastellaan keväällä ja alkukesällä valtioneuvoston tasolla noin kahden viikon välein, kesän jälkeen elokuun alussa.

Lausetta ei voine lukea muuten kuin niin, että ainakaan heinäkuussa ”valtioneuvoston tasolla” tilannetta ei tarkastella.

Materiaalin tätä kohtaa kävi tiedotustilaisuudessa läpi johtaja Pasi Pohjola STM:stä. Hänen mukaansa on asetettu ”askeleita” sille, millä tavalla tilannetta tarkastellaan kevään ja alkukesän aikana valtioneuvoston tasolla.

– Se tullaan tekemään noin kahden viikon välein, jolloin sitten voidaan peilata senhetkiesen epidemiatilanteeseen ja rajoitusten kokonaisuuteen, että missä ollaan ja onko edellytyksiä esimerkiksi luopua jostain sellaisesta rajoitustoimesta, jotka ovat olleet päällä, Pasi Pohjola sanoi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt