Spartan 3 000 -iskujoukko valmiina hyökkäämään Pohjois-Koreaan

Etelä-Korean tuore erikoisjoukkojen yksikkö voidaan lähettää mihin tahansa Korean niemimaan osaan vuorokauden kuluessa. Se on koulutettu tuhoamaan pohjoiskorealaisia sotilastukikohtia.

Etelä-Korea on perustanut 3 000 merijalkaväen sotilasta käsittävän eliittijoukon, joka on valmis suorittamaan hyökkäyksiä Pohjois-Korean alueelle, kertoo The Telegraph.

Eliittijoukko perustettiin sen jälkeen, kun Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un vahvisti maansa rannikkopuolustusta ja uhkasi ”haudata vihollisemme mereen”.

Etelä-Korean uuden eliittiyksikön nimi on Spartan 3 000. Se voidaan lähettää mihin tahansa Korean niemimaan osaan vuorokauden kuluessa.

Telegraphin mukaan eliittijoukkoa koulutettiin amerikkalaisjoukkojen rinnalla suurissa yhteisharjoituksissa maaliskuun alussa. Harjoituksiin osallistui yli 300 000 sotilasta.

Spartan-yksikön tehtävänä on tuhota vihollisen tärkeitä sotilastukikohtia ja -laitoksia Pohjois-Koreassa.

USA ja Etelä-Korea ovat tuominneet Pohjois-Korean ydinaseohjelman. Pohjois-Korea ei ole suostunut lopettamaan ohjelmaa.

Pohjois-Korea ampui maanantaina useita lyhyenkantaman raketteja tai ohjuksia Japaninmerelle. Viime viikolla Pohjois-Korea ampui kaksi keskikantaman ballistista ohjusta Japaninmerelle.

Pohjois-Korea on tuominnut Yhdysvaltain ja Etelä-Korean sotilasharjoitukset ja ampunut ohjuksia mereen vastalauseeksi harjoituksille.

Kommentit