X
SULJE MAINOS
EU-ero ei veteraaneja innosta. (Lehtikuva/Justin Tallis)

Sotaveteraanit erittäin EU-myönteisiä – IL: Kaksi kolmesta haluaa pakolaisia ja lisävarautumista Venäjän uhkaan

Iltalehden teettämän kyselyn perusteella 85 prosenttia sotaveteraaneista haluaa Suomen pysyvän Euroopan unionin jäsenenä.

– Totta kai sotaveteraanijoukko on varmasti sellainen, joka länteen päin haluaa olla yhteydessä. Suomen nykyinen hyvinvointitilanne on sillä mallilla, että niin veteraanit kuin monet muutkin meistä haluavat kuulua EU:hun edelleen, sanoo Sotaveteraaniliiton puheenjohtaja Erkki Heikkinen.

Noin kaksi kolmesta kyselyyn vastanneesta veteraanista katsoi, että Venäjän uhkaan tulisi varautua nykyistä paremmin. Vain yksi prosentti katsoi varautumisen tason olevan turhan korkea.

Iltalehden mukaan samansuuntaisia vastauksia tuli myös vuonna 2014 tehdyssä kyselytutkimuksessa, jolloin noin puolet veteraaneista halusi ainakin harkittavan Naton jäsenyyshakemuksen jättämistä.

Kysymykseen, pitäisikö Suomen ottaa vastaan pakolaisia, 53 prosenttia vastasi nykyisen pakolaismäärän olevan sopiva ja 13 prosentin mielestä Suomen pitäisi ottaa vastaan jonkin verran enemmän pakolaisia.

Heikkinen uskoo ikäpolven keskuudessa yleisten sodan, nälän ja kodin menettämisen kokemusten vaikuttaneen vastauksiin.

– Vaikka Karjalasta tulleet olivat suomalaisia, niin he joutuivat kuitenkin jättämään kotinsa ja kotikuntansa sodan vuoksi eli tilanne oli samantyyppinen kuin nykyisillä pakolaisilla.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt