Sofia Vikman. LEHTIKUVA/MIKKO STIG

Sofia Vikman: Kokoomuksen malli perhevapaista täyttää hallituksen ehdot

Kansanedustaja Sofia Vikmanin (kok.) mukaan kokoomuksen perhevapaamallimalli täyttää kaikki hallituksen elokuun budjettiriihessä perhevapaauudistukselle päättämät reunaehdot.

– Kokoomuksen perhevapaamalli lisää joustavuutta ja valinnanmahdollisuuksia perheiden arkeen. Tavoitteena on sujuvoittaa perheen ja työn yhdistämistä sekä vahvistaa työllisyyttä ja naisten asemaa työelämässä. Mallimme lähtee lapsen edusta ja täyttää erinomaisesti kaikki hallituksen elokuun budjettiriihessä uudistukselle päättämät reunaehdot, Sofia Vikman sanoo.

Kokoomus esitti oman mallinsa uusiksi perhevapaiksi Perheet ja työelämä -asiakirjassa, jonka valmistelusta Vikman vastasi.

– Mallissamme mahdollisuus hoitaa lasta kotona 3-vuotiaaksi saakka säilyy samalla, kun työn kannustavuutta ja arjen joustoja lisätään merkittävästi. Moni vanhempi haluaisi esimerkiksi työskennellä osa-aikaisesti perhevapaalla, mutta joustamaton järjestelmämme on esteenä. Kokoomuksen mallissa on ratkaistu sujuvasti niin osa-aikaisen kuin myös kokopäiväisen työn nykyistä joustavampi yhdistäminen perhevapaisiin, Vikman toteaa.

Hallituksen lähtökohtana on, että perhevapaajärjestelmä uudistetaan hallitusohjelman julkisen talouden raamien puitteissa.

– Tärkeintä uudistuksessa lapsen etu, joustavuuden lisääminen sekä naisten työmarkkina-aseman parantaminen. Kyse ei saa olla vain yksittäisten tukien muokkaamisesta vaan kokonaan uudesta perhevapaakokonaisuudesta, korostaa Vikman.

Uuden perhevapaamallin on määrä astua voimaan jo vuoden 2019 alusta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt