Kokoomuksen kansanedustaja Sofia Vikman. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Sofia Vikman: Jos vakaumuksesta kyse, ääni omantunnon mukaan

Kokoomuksen kansanedustaja perää Timo Soinilta lausuntoa virheiden myöntämisestä.

Kokoomuksen kansanedustajan Sofia Vikmanin mukaan hänen äänestyskäyttäytymisensä kannalta ratkaisevaa on, onko ulkoministeri Timo Soini (sin.) ottanut virheistään opikseen ja miten hän aikoo toimia jatkossa.

– Soinin on viimein selkeäsanaisesti ilmaistava, että hän ymmärtää toimineensa toistuvasti ministerille sopimattomalla tavalla ja että tämänkaltaiset virheet eivät ministeriltä enää toistu, Sofia Vikman kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

Vikmanin mielestä lisäksi pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen johtajana on otettava jämäkkä kanta ulkoministerinsä sooloiluun.

Eduskunta äänestää ulkoministeri Soinin luottamuksesta huomenna perjantaina. SDP on esittänyt Soinille epäluottamuslausetta.

– Tänään Soini vetosi täysistunnossa oikeuteen vakaumukseensa. Jos huomisessa äänestyksessä on kyse henkilökohtaisesta vakaumuksesta, on selvää, että jokainen edustaja saa siinä tapauksessa äänestää omatuntonsa mukaan ryhmäpäätösten sijaan, Vikman linjaa.

Vikmanin mukaan äänestyksessä on kyse siitä, voiko eduskunta jatkossa luottaa siihen, että ulkoministeri jatkossa antaa oikean kuvan Suomesta ja Suomen tavoitteista naisten oikeuksien puolesta, eikä enää hämärrytä Suomen linjaa.

– On vastenmielistä, miten Soini on toistuvasti iloinnut takaiskuista naisten aseman parantamisessa ja toiminut vastoin Suomen linjaa. Hallitus ei jaa Soinin aborttikantaa. Hallituksen kannan mukaan Suomi edistää naisten ja tyttöjen oikeuksia kaikkialla maailmassa. Soinin aborttivastainen ilakointi ja Suomen kantojen vastainen mielenosoittaminen virkamatkalla eivät sovi ulkoministerille. On kohtuullista vaatia, että ulkoministerimme antaa oikean kuvan maastamme ja tavoitteistamme naisten oikeuksien puolesta, Vikman kirjoittaa.

On vastenmielistä, miten Soini on toistuvasti iloinnut takaiskuista naisten aseman parantamisessa ja toiminut vastoin…

Posted by Sofia Vikman on Thursday, September 20, 2018

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt