Nicola Sturgeon. LEHTIKUVA / AFP Lesley Martin

Skottijohtajalta varoitus Boris Johnsonille

Skotlannin kansallispuolue tavoittelee uutta itsenäisyysäänestystä.

Britannian torstaisten parlamenttivaalien yhtenä voittajista voidaan pitää myös Skotlannin kansallispuolue SNP:ta, kertoo The Independent. Puolue sai merkittävän vaalivoiton saadessaan Skotlannissa jaossa olleista 59 paikasta peräti 48.

SNP:n puheenjohtaja Nicola Sturgeonin mukaan konservatiivien pääministeri Boris Johnsonilla ei ole oikeutta estää uutta kansanäänestystä Skotlannin itsenäisyydestä. Sturgeonin mukaan vaalit olivat vedenjakaja, joka osoitti Skotlannin haluavan erilaista tulevaisuutta kuin muun Britannian.

– Skotlanti näytti vastarintansa Boris Johnsonille ja konservatiiveille, sanoi jälleen ei Brexitille, ja teki hyvin selväksi että me haluamme Skotlannin tulevaisuuden, millainen siitä tuleekin, olevan sen kansalaisten päätettävä asia, hän sanoo.

Sturgeonin mukaan äänestystulos ei selvemmin voisi osoittaa, että Skotlanti ei halua Boris Johnsonin hallitusta tai erota Euroopan unionista. Yhdistynyt kuningaskunta voi Sturgeonin mukaan jatkaa yhdistyneenä vain niin kauan kuin Skotlannin kansa sitä haluaa.

– Ja täytyy olla myös valmis hyväksymään Skotlannin valinnanmahdollisuus, jos haluaa väittää että sen kuuluu olla osa Yhdistynyttä kuningaskuntaa.

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt