Verkkouutiset

Skandaali Britanniassa: Kuningatar Elisabetin väitetään tukevan EU-eroa, palatsi kiistää

Brittilehti The Sun sai aikaan kohun Isossa-Britanniassa väittämällä kuningatar Elisabetin tukevan Brexitiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tabloid-lehti The Sun väitti keskiviikon kansijutussaan, että Ison-Britannian kuningatar Elisabet II tukisi Brexitiä eli maan eroa Euroopan unionista.

Buckinghamin palatsi reagoi väitteisiin poikkeuksellisen voimakkaasti.

– Kuningatar pysyy poliittisesti neutraalina, kuten hän on ollut 63 vuoden ajan. Emme ikinä kommentoisi epäillyttäviä, nimettömiä väitteitä, Buckinghamin palatsi kiisti väitteet tiedotteessaan.

Kuningatarta edustava palatsi teki The Sunin uutisoinnista myös valituksen lehdistön toimintaa valvovalle IPSO:lle (Independent Press Standards Organisation). Palatsi verosi pykälään, joka kieltää lehdistöltä ”epätäsmällisen, harhaanjohtavan tai vääristyneen informaation”.

The Sun perusti väitteensä nimettömään ”erittäin luotettavaan lähteeseen”. Tämän mukaan kungingatar olisi sanonut silloiselle varapääministerille Nick Cleggille lounaalla vuonna 2011, että EU on menossa väärään suuntaan ”jo jonkin aikaa”. Lounaalle osallistui myös muita ministereitä.

Clegg totesi, ettei muista tällaista keskustelua käydyn.

– Joka tapauksessa, ilman että kuulostaisin tärkeilevältä, pidän jokseenkin sopimattomana paljastaa kuningattaren kanssa käytyjä keskusteluita, Clegg sanoi.

Lähteen mukaan keskustelun kuulleille henkilöille ei jäänyt epäselväksi, miten kuningatar suhtautuu Euroopan integraatioon.

The Sunin mukaan kuningatar kertoi euroskeptisistä näkemyksistään toisessa keskustelussa parlamentaarikoille palatsin vastaanotolla.

– En ymmärrä Eurooppaa, kuningattaren väitetään sanoneen tuolla vastaanotolla.

Brexitiä tukevat konservatiiviset parlamentaarikot ovat olleet innoissaan lehden paljastuksista.

Kuningattarelta on kiellettyä ottaa kantaa poliittisiin kysymyksiin.

Iso-Britannia äänestää EU-jäsenyydestä 23. kesäkuuta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)