Katri Kulmuni. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

SK: Katri Kulmunin epäillään yrittävän hallituksen kaatoa

Osa keskustan puoluejohtoon kuuluvista uskoo Kulmunin yrittävän hallituksen kaatamista ensi viikolla.

Osa keskustan puoluejohtoon kuuluvista pelkää, että valtiovarainministerin virasta eronnut keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni yrittää kaataa Sanna Marinin (sd) hallituksen, uutisoi Suomen Kuvalehti.

Tätä sai epäilemään se, että  puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän kokous siirrettiin huomiselta sunnuntailta eteenpäin. Syyksi siirtoon ilmoitettiin puoluejohdon halu saada asiasta ensin laajempi tilannekuva. Kokouksessa oli tarkoitus valita esimerkiksi uusi valtiovarainministeri Kulmunin tilalle. Uutta kokouspäivämäärää ei ole vielä ilmoitettu.

Keskustan johtoa lähellä olevista hallituksessa jatkamista hyvänä asiana pitävät uskovat Kulmunin yrittävän hajottaa hallituksen viikon päästä, lauantaina 13. kesäkuuta, pidettävässä keskustan puoluevaltuuston kokouksessa.

Heistä se olisi harkitsematon ja itsekäs veto nykyisessä koronatilanteessa. Tätä perustellaan sillä, että jos hallitus hajoaa, katuu myös 5,5 miljardin euron lisätalousarvioesitys. Samalla Euroopan unionin 750 miljardin elvytyspaketista sopiminen siirtyisi eteenpäin.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt