X
SULJE MAINOS

SK: Eniten Suomesta karkotetaan venäläisiä

Suomesta on karkotettu kahtena edellisenä vuotena ennätysmäärä ulkomaalaisia, kertoo Suomen Kuvalehti.

Viime vuonna Suomesta karkotettiin yhteensä 258 ihmistä. 30 karkotetuista oli venäläisiä.

Maahanmuuttoviraston tulosalueen johtaja Olli Koskipirtti kertoo Suomen Kuvalehdelle, että venäläisten karkotusperusteet ovat moninaisia.

– He ovat joko syyllistyneet vakaviin rikoksiin tai heille ei ole voitu myöntää uutta oleskelulupaa esimerkiksi perhe-elämän päättymisen vuoksi, Koskipirtti sanoo.

Toiseksi eniten Suomesta karkotettiin viime vuonna ihmisiä Irakiin ja kolmanneksi eniten Viroon.

Yksi syy venäläisten ja virolaisten korkeisiin karkotusmääriin on se, että he ovat suurimmat Suomessa asuvat ulkomaalaisryhmät.

Suojelupoliisin viestintäpäällikkö Jyri Rantalan mukaan vain yksi henkilö on vuoden 2010 jälkeen karkotettu Suomesta Supon esityksestä. Supo tekee Suomessa karkottamisesitykset terrorismiepäilyistä. Karkotuksen yhteydessä käytettiin syyperusteena sitä, että henkilö ”muodosti yleiselle järjestykselle tai yleiselle turvallisuudelle välittömän ja vakavan uhan”.

Suomen Kuvalehden mukaan Poliisiammattikorkeakoulun tilastoista selviää, että Suomesta karkotettiin viime vuonna neljä ihmistä, joiden katsottiin aiheuttavan ””vaaraa muiden turvallisuudelle”. Lisäksi neljä ihmistä karkotettiin sillä perusteella, että heidät katsottiin muodostavan ”välittömän ja riittävän vakavan uhan järjestykselle tai turvallisuudelle”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt