Verkkouutiset

Sivistysvaliokunnan puheenjohtaja: Erikoislukiot pelastettava

Lukion yleissivistävyyttä pitää vahvistaa, yhteistyötä korkeakoulujen kanssa tiivistää ja erikoislukiot pelastaa, vaatii kansanedustaja, eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Raija Vahasalo (kok).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Erikoislukioilla, kuten urheilu-, musiikki- ja ilmaisutaidon lukioilla, on tärkeä rooli ja ne täytyy säilyttää. Myös se, että erikoislukioihin pyrkii paljon enemmän opiskelijoita kuin niihin voidaan ottaa, kertoo niiden haluttavuudesta, muistuttaa Raija Vahasalo.

Hän vaatii opetusministeri Krista Kiurua (sd.) huolehtimaan, että erityislukioiden asema säilyy ja niiden toimintaa kehitetään yhteistyössä naapurilukioiden kanssa.

Vahasalo toteaa myös, että yleissivistävään koulutukseen kuuluu, ettei lukiota voi kahlata läpi vain raapaisemalla mukaan kivoja kursseja sieltä sun täältä.

Hänen mielestään laajan osaamisen lisäksi on osoitettava myös syvempää osaamista esimerkiksi pienten tutkielmien muodossa tai kokonaisuuksien hallinnassa.

– Opiskelijoiden on ymmärrettävä syy-seuraus -suhteita, sanoo Vahasalo.

Hän toteaa myös, että mahdollisuus suorittaa yliopistokursseja jo lukion puolella antaa opiskelijoille paremman kuvan yliopisto-opinnoista. Se myös antaa opiskelijoille paremmat mahdollisuudet syventyä heitä kiinnostaviin aiheisiin, sanoo Vahasalo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)