X
SULJE MAINOS
Elokapina-mielenosoittajat ovat leiriytyneet Helsingin Mannerheimintielle lähelle Eduskuntataloa. VERKKOUUTISET/SUVI HAUTANEN

”Sisäministeri Maria Ohisalo antaa avoimen valtakirjan anarkiaan”

Entinen sisäministeri epäilee Maria Ohisalon ohjaavan poliittisesti poliisia.

Entinen sisäministeri, kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) on järkyttynyt sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) Elokapina-mielenilmausta koskevasta lausunnosta.

– Ministeri Ohisalon twiitti osoitti järkyttävää välinpitämättömyyttä tilanteesta. ”Mielenosoittajat vastaavat käyttämistään keinoista”. Tällä lausumalla ministeri antaa avoimen valtakirjan anarkiaan, Päivi Räsänen sanoo tiedotteessa.

Ohisalon mukaan poliisin tehtävä on turvata ihmisten perustuslaillinen oikeus osoittaa mieltä.

Päivi Räsänen. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Räsänen ihmettelee myös, eikö poliisilta löydy keinoja poistaa Elokapinan mielenosoittajat Mannerheimintietä tukkimasta ja vaarantamasta liikennettä. Poliisi tiedotti tänään aamupäivällä, ettei se aio puuttua mielenilmauksen kulkuun, vaikka Helsingin pääkatu Mannerheimintie on katkaistu Pikkuparlamentin edestä ja liikenne on kiertotiellä toista päivää.

– Onko poliisin neuvottomuuden takana vihreiden ministeri Ohisalon poliittinen ohjaus, Räsänen kysyy.

Räsäsen mielestä luvattoman mielenosoituksen ja kadun valtauksen sallimisesta tulee helposti ennakkotapaus. Kansanedustaja pohtii, kohdeltaisiinko muitakin mielenosoittajia samalla tavoin.

– Mielenosoitukset ovat tärkeä osa perustusoikeuksiin kuuluvaa kokoontumis- ja sananvapautta. Kansalaisia tulee kuitenkin kohdella tässä yhdenvertaisesti ja samojen pelisääntöjen mukaan. Poliisilla on velvollisuus ohjata mielenosoitukset turvalliseen paikkaan, mikäli liikennettä tai sivullisia kohtuuttomasti häiritään, Räsänen toteaa.

– Poliisin toimimattomuudesta Elokapinan kadunvaltauksen suhteen tulee helposti vaarallinen ennakkotapaus, Räsänen varoittaa.

LUE MYÖS:

Maria Ohisalo: Poliisin tehtävänä on turvata oikeus osoittaa mieltä
Jussi Halla-aho: Elokapina-mielenosoittajat ovat Maria Ohisalon suojeluksessa
Ex-oikeusministeri poliisin toiminnasta: Tämä on jo absurdia

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt