Sirkka-Liisa Anttila. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Sirkka-Liisa Anttila: Vihreä liike haluaa museoida luontomme

Kansanedustajan mukaan ensi kevään eduskuntavaalit käydään aluekehitysvaaleina.

– Vihreän liikkeen politiikka haluaa museoida luontomme, toteaa kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) tiedotteessa.

Anttilan mukaan tämä on näkynyt erityisesti metsien hiilinielujen kohtelussa LULU-CF-asetuksen keskusteluissa.

– Varsinais-Suomen vihreä kansanedustaja Ville Niinistö ympäristöministerinä Durbanin ilmastokokouksessa meni ja myi Suomen metsien hiilinielujen laskentatavan niin, että niistä tulikin lähes päästölähteitä vaikka ne ovat tieteellisesti todistettuja hiiltä sitovia nieluja.

– Tämän virheen jollakin keinoilla korjaamiseksi on tehty pari vuotta työtä hartiavoimin ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk.) toimesta, Anttila toteaa.

Anttilan mukaan museointi ei säilytä maaseutua eikä tuo hyötyä Suomen luonnonvaroista.

– Uusiutuvat luonnonvaramme ovat tärkein tulevaisuutemmekin hyvinvoinnin perusta kun niitä viisaasti ja kestävästi hyödynnämme.

Ensi kevään eduskuntavaalit käydään Anttilan mukaan vahvasti aluekehitysvaaleina.

– Vientiteollisuutemme menestyminen nojaa suurelta osin suoraan maaseutumme rikkaiden luonnonvarojen jalostamiseen ja tuotteiden myyntiin. Luonnonvarojemme hoito ja kerääminen ja kuljetus vaativat asutun maaseudun ja toimivat tiet.

Ylen Taloustutkimuksella teettämän tuoreen kyselyn mukaan 79 prosenttia suomalaisista haluaa pitää koko Suomen asuttuna ja elinvoimaisena. Runsas 10 prosenttia ajattelee niin, ettei valtion pidä puuttua aluekehitykseen.

– Jotta suomalaisten tahtotilaan vastataan, on tuettava asumista ja yrittämistä maaseudulla sekä luonnonvarojemme hyödyntämistä. Maaseutu voi säilyä vain kun sitä kehitetään viljellen, mutta varjellen. Pelkkä säilyttävä museointi ei maaseutua auta, Anttila toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt