Sinuhe Wallinheimo. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Sinuhe Wallinheimo: Tässä vinkki vihreille

Ympäristölle haitalliset tuet nousevat ensi vuoden budjetissa.

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimon mukaan hallituspuolue vihreiden puheet ja teot eivät kohtaa.

Wallinheimo kummastelee sitä, että ympäristölle haitalliset tuet nousevat valtion ensi vuoden talousarviossa.

– Vinkki vihreälle puolueelle. Sen sijaan, että esiinnytään näyttävästi mukana ilmastomielenosoituksissa, kannattaa aika jatkossa käyttää neuvotteluihin hallituksessa. Valtiovarainministeriön laskelmien mukaan ympäristölle haitalliset yritystuet nousivat 3,5 miljardista 3,6 miljardiin 2020-budjetissa, Wallinheimo sanoo tviitissään.

Ympäristön kannalta haitallisilla tuilla tarkoitetaan budjettiesityksen mukaan tukia, jotka johtavat luonnonvarojen käyttöasteen ja ympäristön kuormituksen kasvuun tuetussa yrityksessä tai tuetulla toimialalla.

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo on todennut aiemmin, että hallitus on ottanut ”isoja harppauksia” ilmastonmuutoksen torjunnassa. Wallinheimo ei ole vakuuttunut.

– Rehellisesti sanottuna — en ole varma. Ja en pidä näitä Ohisalon kommentteja ihan rehellisenä. Varsinkin, kun ympäristöä hajottavat yritystuet nousi, hän tviittaa.

Myös Ohisalo on myöntänyt aiemmin MTV:n haastattelussa, että hallituksen ilmastotavoitteet vaativat nykyistä tehokkaampia toimia. Hänen mukaansa myös valtion jakamia ympäristölle haitallisia yritystukia on tarkoitus karsia ensi vuonna.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt