Matkustuskaranteenin aiheuttama ansionmenetys tulee korvata. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Sinuhe Wallinheimo: Onko lentoaseman eteen tehty kaikki?

Kansanedustajan mukaan ilmassa ovat samat kysymykset kuin keväällä.

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo on huolissaan Uudenmaan koronavirustartuntojen lisääntymisestä.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUSin diagnostiikkajohtaja, työoikeuden professori Lasse Lehtonen kertoi maanantaina, että uusien positiivisten koronavirustestien osuus on Uudellamaalla yhä kasvussa. Viime viikolla (27.7.-2.8.) Uudellamaalla todettiin yhteensä 34 uutta tartuntaa, kun sitä aikaisemmalla viikolla (21.-26.7.) tartuntoja oli 25.

Sitä aiemmin tartunnat ovat viikoittain liki kaksinkertaistuneet heinäkuun alusta saakka niin, että vastaavat luvut viikoilla 28 ja 29 olivat 6 ja 14 tartuntaa.

– Pohdituttaa. Onko Helsinki-Vantaa lentoaseman eteen tehty nyt varmasti kaikki? Onko laivaterminaalit tsekattu samaan tyyliin?, Sinuhe Wallinheimo kysyy.

– Kuinka hyvin suositus toimii kasvomaskien kohdalla julkisessa liikenteessä?

– Valitettavasti samat kysymykset ilmassa kuin keväällä.

Viime keväänä lentokenttää kuvattiin jopa viruksen portiksi Suomeen. Nykyisin kentillä kuulutetaan omaehtoisesta karanteenista niiden matkustajien osalta, jotka ovat olleet 14 viimeisen vuorokauden aikana sellaisessa maassa tai kulkenut sellaisen maan kautta, joka ei ole vapautunut matkustusrajoituksista. Riskialueelta tulevat ohjataan kentillä omiin jonoihinsa.

Mikäli henkilö ilmoittaa koronaan viittavista oireista tai kertoo olevansa altistunut, hänet ohjataan kentällä virustestiin. Koronavirustestiin osallistuneet matkustajat siirtyvät omaehtoisen karanteenin piiriin, minkä aikana julkista liikennettä tulee välttää.

Myös esimerkiksi maskin käyttöä lentoasemalla suositellaan.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt