X
SULJE MAINOS
Pääministeri Sanna Marinin hallitus neuvotteluissa Säätytaloilla. LEHTIKUVA / HANDOUT / LAURA KOTILA

Sinuhe Wallinheimo: Hallituksen puheet ja teot eivät vastaa toisiaan

Kansanedustajan mukaan hallitus aikanaan sopi, että päätökset valmistellaan tutkimustietoon pohjautuen.

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimon mukaan hallitus toimii toisin kuin puhuu.

Hän viittaa Twitterissä Ilta-Sanomien uutiseen, jonka mukaan perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurua (sd.) syytetään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) asiantuntijoiden paimentamisesta ja poliittisesta ohjauksesta. Ministeriöstä olisi viestitty, että THL:n asiantuntijoiden pitäisi tukea sosiaali- ja terveysministeriön linjaa koronatoimista, vaikka he olisivat siitä eri mieltä.

Wallinheimon mukaan ministerin väitetty toiminta on vastoin pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen ohjelmaa.

– Nykyisen hallituksen hallitusohjelmassa tarkennetaan erikseen vielä, että laadukkaan päätöksenteon varmistamiseksi päätökset valmistellaan tutkimustietoon pohjautuen. Tämä taas kuulostaa täysin erilaiselta. Puheet vs. teot ovat hallituksen kompastuskivi, Sinuhe Wallinheimo twiittaa.

Ministeri ja THL ovat olleet ajoittain eri linjoilla esimerkiksi koulujen etäopetuksesta, tartuntojen jäljittämisestä ja testaamisesta sekä rokotussuosituksista.

Asiantuntijat ovat hämmästelleet IS:n mukaan ministeri Krista Kiurun esiintymistä tiedotustilaisuudessa, jossa esiteltiin pitkäkestoista koronaa koskeva raportti.  Tilaisuudessa ministeri sanoi pelkäävänsä, että kouluihin palaaminen joululomalta ei ole turvallista.

– Tulee huoli, että tieteen tekijöitä käytetään tiettyyn tarkoitukseen ilman, että mietitään varsinaista lopputulemaa kansanterveyden näkökulmasta, nimettömänä esiintyvä asiantuntija toteaa IS:ssa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt