Kansanedustajan mukaan hallitus tekee näennäisuudistuksia. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Sinuhe Wallinheimo: Antti Rinne uhosi 50000 työllisestä, tuleekin -4000

Kansanedustajan mukaan satapäisen avustajakunnan mielikuvitus on työllisyysvaikutuksissa loputon.

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimon mukaan hallituksen olisi lopetettava teeskentelemästä, ettei työllisyyden nostamiseksi olisi keinoja.

Hän viittaa Keskisuomalaisessa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan pääministeri Sanna Marinin (sd.) antamaan lausuntoon työllisyystoimien mahdollisesta lykkäämisestä. Pääministeri on vedonnut aikataulullisiin syihin.

Wallinheimo pitää puhetta vaarallisena ja toteaa, että hallituksen rima uusista päätösperäisistä työpaikoista on asetettu ”alunperinkin häkellyttävän matalalle”. Niitä on nyt hinkattu kolmikantaisissa työryhmissä yli vuosi.

– Tähän mennessä keskeisimmiksi toimenpiteiksi on esitetty palkkatukea, kuntakokeiluja sekä perhevapaauudistusta. Demareiden puheenjohtaja [Antti] Rinne uhosi aikanaan näille lähes 50 000 työllisen vaikutusta. Nyt valtiovarainministeriön arvioiden mukaan niillä saadaankin yhteensä 4 000 työllistä vähemmän kuin nyt, Sinuhe Wallinheimo toteaa.

Tähän mennessä työllisyyttä on Wallinheimon mukaan parannettu jopa rajavartiolaitoksen alushankinnoilla.

– Hallituksen satapäisen avustajakunnan mielikuvitus on loputon, kun se keksii työllisyysvaikutuksia lähes jokaiselle ministerin aivastukselle, hän sanoo.

Kansanedustajan mukaan ei tarvitse olla Einstein ymmärtääkseen, ettei tämänkaltaisilla uudistuksilla ole pysyvän työllisyyden edistämisen kanssa mitään tekemistä. Hän toteaa, että esimerkiksi jo työttömyysturvan porrastuksella ja eläkeputken poistolla saataisiin työn vastaanottaminen kannattavammaksi.

– Aikooko hallitus todella alistua ulkoparlamentaariseen painostukseen ja tukahduttaa talouden loputtomilla veron korotuksilla? Kaikki aidosti työllisyyteen vaikuttavat keinot ovat tiedossa ja ne ovat moneen kertaan jo selvitettyjä, Wallinheimo toteaa.

– Todellisia uudistuksia odotellessa.

LUE MYÖS:
Antti Rinne: Palkkatuella jopa 20000 työllistynyttä lisää (VU  17.8.2019)
Juhana Vartiainen: Mitähän ihmettä demarit odottivat? (VU 30.6.2020)

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt