X
SULJE MAINOS
Pentti Oinonen. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Sinisten Pentti Oinonen IL:lle: Eduskunta on pentujen tarha

Pois jäävän kansanedustajan mielestä asioita ei enää perustella vakaasti.

Iltalehti on haastatellut eduskunnan jättäviä konkarikansanedustajia.

– Kun on tällainen ikämies, niin tuntuu, että on joutunut pentujen tarhaan. Se ei ole niin kuin ennen vanhaan, että asioita perusteltiin vakaasti ja oli elämänkokemusta, sinisten Pentti Oinonen sanoo IL:lle.

Pentti Oinonen, 66, tuli eduskuntaan perussuomalaisten edustajana jo 2007. Hän ei ole enää ehdolla ensi kaudelle, jota perustelee iällään ja terveydellään.

– Sanoin jo perussuomalaisissa ollessani, että tämä on viimeinen kausi.

Keskustan pois jäävän Seppo Kääriäisen analyysi on tämä:

– Pinnallisuus ja lyhyen tähtäimen toiminta, karnevalisoituminen ja tahallinen väärin ymmärtäminen ovat omiaan murentamaan yleistä luottamusta politiikkaan ja poliitikon ammatin arvostusta, mehän olemme luottamusmittauksissa ihan alakastia, Seppo Kääriäinen sanoo IL:ssa.

Kokoomuksen Pertti Salolaisen mukaan ”kuvitellaan, että politiikkaa hoidetaan käytännön asioissa lyhyillä virkkeillä ja joskus solvauksilla”.

Salolaisen mielestä eduskunnassa on käyty aina henkilöönkin käsiksi.

– Kun tulin tänne (1970), oli kunnon kommunisteja ja stalinisteja, nyt on paljon kesympää, 70-lukuun verrattuna kaikki puolueet ovat hyvin samanmielisiä. Silloin oli Hertta Kuusinen ja Taisto Sinisalo ja demaritkin halusivat sosialisoida pankkeja ja vakuutuslaitoksia.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt