X
SULJE MAINOS
Lea Mäkipää. Lehtikuva / Emmi Korhonen

Sinisten kansanedustajia Sauli Niinistön tueksi

Istuva presidentti saa uusia vaalitukijoita perussuomalaisista lohjenneesta eduskuntaryhmästä.

Siniset eivät vasta rekisteriin pyrkivänä puolueena pysty suoraan asettamaan omaa presidenttiehdokastaan. Se vaatisi 20 000 kannattajakortin keräämisen. Vaihtoehdoiksi jäävät vapaat kädet tai jonkun presidenttiehdokkaan tukeminen koko ryhmänä.

Pohjoissavolainen kansanedustaja ja rovasti Kimmo Kivelä sanoo henkilökohtaisen mielipiteensä presidentinvaalissa olevan Sauli Niinistön kannalla.

– Jos joku tuo minulle kannattajakortin nenän eteen, niin ei käsi vapise kun sen kirjoittaa, Kimmo Kivelä toteaa Verkkouutisille.

– Meillä on presidentti, joka on hoitanut tehtävän hyvin.

Kivelä pohtii, ettei presidentinvaaleissa tarvitsisi käydä kummoista kampanjaa, kun tulossa on maakunta- ja eduskuntavaalejakin.

Myös pirkanmaalainen Sinisten kansanedustaja Martti Mölsä toteaa Verkkouutisille, että ”no Niinistö, varmaan”. Hänen mukaansa Sauli Niinistö ”on hoitanut asioita presidenttinä erittäin hyvin”.

– Se on minun kantani, minä voin kyllä tukea häntä. Mutta katsotaan millaisen kannan (Sinisten eduskunta-)ryhmä ottaa, onko vapaat kädet kaikilla vai lähdetäänkö ryhmänä taakse. Siihen en sano vielä mitään, Martti Mölsä sanoo.

Myös kihniöläinen Sinisten kansanedustaja Lea Mäkipää sanoo, että ”saatan hyvinkin olla Sauli Niinistön kannattaja”. Mäkipää sanoo äänestäneensä Niinistöä toisella kierroksella viimeksikin ja katsoo hänen arvojensa olevan lähellä omiaan, mutta ei ole vielä tehnyt päätöstään.

Kansanedustajien mukaan Siniset on keskittymässä puolueen omien kannattajakorttien kasaan saamiseen: 5 000 tarvittavasta puuttuu vielä reilu tuhat. Sen jälkeen aiotaan tehdä päätöksiä, mennäänkö presidentinvaalissa jonkun taakse vai ollaanko ilman suositusta.

Aiemmin Sauli Niinistön presidentinvaaliehdokkuutta ovat Sinisten/Uuden vaihtoehdon kansanedustajista ilmoittautuneet tukemaan puhemies Maria Lohela ja Vaasan Vesa-Matti Saarakkala.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt