Simon Elon mielestä terrorismi on loogista yhdistää islamiin

Simon Elon mielestä valtamedialle, poliitikoille ja tutkijoille tärkeintä on, miten terroriteot vaikuttavat ihmisten mielikuvaan islamista.

”On väärin yhdistää terrorismi kaikkiin muslimeihin, mutta vain loogista yhdistää se islamiin”, perussuomalaisten kansanedustaja Simon Elo kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan.

Hän toteaa ääri-islamistien väkivaltaisen toiminnan pohjautuvan poliittiseen ideologiaan, joka käyttää oikeutuksenaan islamin opetuksia.

”Toisin sanoen ei ole oikein yksiselitteisesti sanoa, että islam on ongelma, mutta on oikein sanoa, että islamilla on ongelma”, Elo sanoo.

Hänen mielestään Erikoisinta terrorismikeskustelussa on, että ”valtamedialle, poliitikoille ja tutkijoille tärkeintä ei ole että miten estetään tulevat terrori-iskut, vaan miten terroriteot vaikuttavat ihmisten mielikuvaan islamista”.

Elo ruotii kirjoituksessaan Brysselin terrori-iskuja. Hänen mukaansa terrori-iskua seuraa Euroopassa aina samanlaisena toistuva kaava: ”ensijärkytys, vakuutteluvaihe siitä että asialle tehdään jotain, jotta vastaava ei enää toistuisi, ja paheksuntavaihe kaikkia niitä kohtaan, joiden koetaan väittävän, että teot liittyisivät mitenkään tekijöiden uskonnolliseen vakaumukseen. Lopulta asia unohdetaan. Kunnes tapahtuu jälleen uusi terrori-isku”.

Elon mukaan islamin radikaalein muoto tarjoaa useille toisen tai kolmannen sukupolven musliminuorille varmuutta.

”Sitä yhteiskuntamme eivät ole ymmärtäneet, sillä joukossamme elää kuvitelma länsimaisten arvojen yleismaailmallisuudesta ja väistämättömyydestä vaikka ne itse asiassa ovat erityislaatuisia ja hauraita”, hän kirjoittaa.

Elon mielestä useiden eurooppalaisten on vaikea käsittää, että kaikki eivät jaa samoja arvoja, kun vuosia on toistettu, että ”kaikki ihmiset ovat samanlaisia”.

Euroopan unionin pääkaupungista Brysselistä on Simon Elon mukaan tullut ”Euroopan ääri-islamismin pääkaupunki”.

Kommentit